de onderneming

VIGOT Industrietechnik GmbH is een leider op het gebied van slang fabricage en assemblage in Duitsland. Wij zijn wereldwijd actief en bieden producten en diensten op het gebied van hydrauliek, industriële techniek en afrol technieken. Wij dienen klanten verschillende sectoren; scheepsbouw, luchtvaart, voedingsmiddelen, chemie, staalindustrie, defensie, spoortechniek en de auto industrie. Het bedrijf heeft een rijke traditie en kan terugkijken op meer dan 150 jaar aan geschiedenis en maakt nu deel uit van de Schauenburg Groep.

VIGOT bied volledig gemonteerde slangleidingen van thermoplasten, elastomeren en metaal. Dit geldt ook voor onze hittebestendige beschermhoezen, hydraulische leidingen en metalen slangen. Naast dat wij slangen per meter leveren, kunnen wij ook uw slangen klaar voor gebruik leveren, zoals deze uitrusten met kopstukken en ventielen naar keus.

VIGOT is een goedgekeurde fabrikant volgens verscheidene kwalificatiebureaus. Wij voldoen aan de eisen van onder meer Germanische Lloyd, Bureau Veritas, Lloyd´s Register, Det Norske Veritas, ABS en Rina. VIGOT is bevoegd tot het produceren van slangleidingen, het uitgeven van certificaten en het leveren aan klanten onder eigen naam. Dit betekent dat wij zelf bevoegd zijn en geen goedkeuring van een onafhankelijk inspecteur nodig hebben. Daarnaast heeft het bedrijf accreditaties van het Duitse Federale Bureau van Defensie Technologie en Procurement (BWB) en uit de rail technologie sector. Accreditatie in overeenstemming met de dwingende kwaliteitsmanagementsysteem, DIN EN ISO 9001: 2008, geeft klanten gemoedsrust.

295